Embr. Iulia Raica

Iulia Raica

Director Laborator FIV

Embriolog senior

Biolog principal specialist in asigurarea si controlul calitatii in laborator si  in tehnici de inginerie genetica.


In anul 2004 a absolvit Facultatea de Biologie in cadrul Universitatii Babes Bolyai, Cluj Napoca si s-a supraspecializat in tehnici de inginerie genetica, obtinand diploma de Master.

A continuat specializarea in tehnici de reproducere umana asistata in anul 2006, in cadrul unui prestigios centru de fertilitate din Viena, alaturi de specialisti cu activitate de pionierat in domeniul fertilizarii in vitro.

In 2010 capata recunoastere europeana fiind printre primii specialisti romani acreditati de catre organizatia europeana de certificare a embriologilor (Societatea Europeana de Medicina Reproductiva si Embriologie).

Timp de 8 ani si-a desfasurat activitatea de specialist embriolog intr-un centru recunoscut de reproducere umana asistata, unde a condus cu success activitatea laboratorului de fertilizare in vitro, alaturi de echipa de specialisti din Viena, iar din anul 2010 a contribuit la dezvoltarea si coordonarea unui nou laborator FIV.

Este formator in educarea de noi specialisti in domeniul embriologiei si reproducerii asistate, prin aptitudinile acumulate in urma numeroaselor cursuri internationale, cat si datorita experientei castigate de-a lungul anilor.

Din 2014 s-a alaturat echipei noastre realizand tehnici de micromanipulare de mare complexitate, prin calitatile sale remarcabile contribuind la raportarea primilor copii conceputi din ovocite vitrificated, iar in prezent este coordonatorul laboratorului de embriologie.

Este membru activ al Societatii Europene de Reproducere si Embriologie (ESHRE) si al Ordinului Biologilor si Biochimistilor din Romania. A participat la numeroase congrese nationale si internationale, prezentand, impreuna cu echipa de embriologi, lucrari stiintifice in domeniu, printre care: “Vitrifying blastocysts derived from vitrified oocytes injected with frozen sperms. New trends in the ivf practice” si „Accesibility of the assisted reproduction technologies for treating infertility in Romania”, „Healthy birth in a case of Total Globozoospermia after intracytoplasmatic sperm injection and assisted oocyte activation”.