Dr. Laura Dracea

Dr. Laura Dracea
Medic primar ginecolog, specialist reproducere asistată

Doctor în Științe Medicale

Competențe: Laparoscopie, Histeroscopie, Ecografie ginecologică, Colposcopie


Dr. Laura Dracea este Director Medical al Clinicii Gynera.

A absolvit Universitatea de Medicină in 1992 si s-a specializat in obstetrica si ginecologie. Dupa mai multe stagii de supraspecializare in fertilizare in vitro in clinici din SUA, Franta si Israel, a contribuit la infiintarea Departamentului de Reproducere Umana Asistata al Spitalului Clinic “Panait Sarbu” din Bucuresti, unde a fost primul medic care a efectuat proceduri de fertilizare in vitro in 1999. De atunci, a coordonat timp de 10 ani activitatea acestui departament, devenit cel mai mare centru de reproducere asistata din tara si a ajutat sute de cupluri sa devina parinti cu ajutorul fertilizarii in vitro.

În calitate de lector la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, a instruit multe generații de studenți și specialiști și a făcut ani la rând parte din comisiile de examinare pentru acordarea competenței în reproducere asistată medicilor care s-au specializat în tratamentul infertilității.

Alaturi de activitatea in domeniul FIV, Dr. Dracea a acumulat multi ani de experienta clinica in domeniul obstetricii si chirurgiei ginecologice. Incepand cu 1995 a avut o activitate de pionierat in chirurgia minim invaziva ginecologica, efectuand peste 1000 de interventii laparoscopice si histeroscopice, reflectate in teza sa de doctorat din anul 2003.

In 2007 Dr. Laura Dracea a reunit un grup de profesionisti experimentati pentru a forma o echipa de succes la Clinica Gynera. A introdus tehnici noi si a obtinut rezultate remarcabile cu tehnologii utilizate in premiera in Romania. Dr. Dracea este membru activ ASRM (Societatea Americana de Medicina a Reproducerii) si ESHRE (Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie) și membru fondator al SRFRA (Societatea Română de Fertilitate și Reproducere Asistată) . A publicat carti de specialitate, capitole si lucrari. A participat la reuniuni profesionale nationale si internationale, grupuri de lucru pentru elaborarea legislatiei, emisiuni si evenimente. Publicatii prestigioase ca “Whos Who in Medicine and Healthcare” si “Enciclopedia Personalitatilor din Romania” i-au inclus biografia in ultimele editii, iar IBS din Cambridge, Marea Britanie i-a recunoscut meritele profesionale desemnand-o “International Health Professional of the Year 2010”.