Dr. Dorina Codreanu

Dr. Dorina Codreanu
Medic primar ginecolog, specialist FIV

Doctor în Științe Medicale

Competențe: Laparoscopie, Histeroscopie, Ecografie ginecologică, Colposcopie…


Dr. Dorina Codreanu s-a alaturat echipei noastre de la inceput si coordoneaza activitatea stiintifica, in calitate de specialist cu experienta si aptitudini remarcabile. Dr. Codreanu asigura atat consultatii si proceduri de reproducere asistata, cat si asistenta la nastere si interventii chirurgicale laparoscopice si histeroscopice, in colaborare cu doua mari spitale private din Bucuresti.

Dr. Codreanu a absolvit Facultatea de Medicina UMF “Carol Davila“ Bucuresti in 1998 si s-a specializat in obstetrica si ginecologie. In cei peste 10 ani de activitate in Spitalul Clinic “Panait Sarbu“ a acumulat o vasta experienta in cazuri dificile din domeniul reproducerii asistate, sarcinii cu risc si chirurgiei laparoscopice si histeroscopice. In acelasi spital, Dr. Codreanu a coordonat timp de 5 ani activitatea Centrului de Cercetare si Studii Clinice. In 2009 a obtinut doctoratul in domeniul reproducerii asistate, iar in 2010 o bursa de cercetator postdoctoral cu tema de studiu “Optimizarea protocoalelor de stimulare ovariana in fertilizarea in vitro“.

În calitate de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, a instruit multe generații de studenți și specialiști și a făcut parte din comisiile de examinare pentru acordarea competenței în reproducere asistată medicilor care s-au specializat în tratamentul infertilității.

Dr. Codreanu a participat in calitate de formator pentru medici specialisti la “Programul de pregatire profesionala a personalului din unitatile de asistenta medicala materna si neonatala“, program finantat de Banca Europeanã de Investiþii. Este autor al Ghidului Clinic “Nasterea prematura“ si membru al grupului tehnic de elaborare al ghidurilor clinice nationale “Tocoliza“ si “Sarcina multipla“.

Alaturi de o prestigioasa activitate clinica, Dr. Codreanu a participat la numeroase reuniuni stiintifice internationale, a publicat lucrari stiintifice si a fost investigator in studii clinice multinationale. Este membru fondator al SRFRA (Societatea Română de Fertilitate și Reproducere Asistată) si membru activ ESHRE (Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie), ARCE (Asociatia Romana pentru Chirurgie Endoscopica si alte tehnici interventionale) si SROG (Societatea Romana de Obstetrica Ginecologie).