Dr. Anca Coricovac

Dr. Anca Coricovac

Medic primar obstetrica- ginecologie, specialist reproducere asistată, FIV

Lector universitar embriologie

Doctor in Stiinte Medicale

Embriolog senior cu certificare ESHRE

Director Medical Clinica Gynera


Dr. Anca Coricovac este medic primar obstetrică−ginecologie, specialist FIV,  Lector Universitar Embriologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Doctor în științe medicale și Embriolog senior cu acreditare europeană (Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie).

In prezent coordoneaza activitatea medicala, in calitate de Director Medical si specialist cu experienta, dupa multi ani de perfectionare in tehnici medicale avansate. Dr. Coricovac asigura consultatii, interventii chirurgicale si proceduri de reproducere asistata si fertilizare in vitro.

Pentru mai mult de 10 ani (din 2010), a fost Directorul Laboratorului FIV Gynera, concentrandu-si interesul în înțelegerea cât mai exactă a primelor etape ale dezvoltării embrionare și fetale, a cauzelor infertilității și a defectelor ovocitare și spermatice. Dr. Coricovac efectueaza tehnici complexe de micromanipulare si a obtinut sarcini in cazuri extrem de dificile, cum ar fi ICSI cu spermatozoizi obtinuti prin biopsie testiculara, fiind acreditata de catre organizatia europeana de certificare a embriologilor (Societatea Europeana de Medicina Reproductiva si Embriologie).

A absolvit Universitatea de Medicina in 1998, apoi rezidentiatul in obstetrica -ginecologie. A lucrat timp de 9 ani in Spitalul Clinic “Panait Sarbu” ca specialist obstetrica-ginecologie si embriolog in cadrul Departamentului de Reproducere Umana Asistata si a colaborat, de asemenea, cu mai multe clinici private, inainte de a ni se alatura.

S-a specializat in Austria in tehnici reproductive de mare complexitate si a urmat  cursuri de perfectionare in Italia, Grecia, Germania, Belgia si Spania in domeniul reproducerii umane asistate si embriologiei. Detine titul de Doctor in Medicina, lucrarea sa de doctorat “Impactul factorilor de predictie asupra ratelor de succes in reproducere umana asistata” fiind apreciata ca ghid de bune practici in procedurile de reproducere umana asistata.

Dr. Coricovac desfasoara activitate didactica si academica, experienta castigata de-a lungul anilor implicandu-o in numeroase echipe interdisciplinare din cadrul proiecteler de cercetare nationale sau internationale. A participat la numeroase reuniuni stiintifice nationale si internationale, a sustinut si a publicat, ca autor sau coautor, lucrari stiintifice in reviste de specialitate.

Cu o experiență de peste 15 ani în sfera fertilității cuplului cât și a embriologiei, a fost inclusa in grupuri de lucru nationale si internationale pe probleme de cercetare si studii statistice, ca reprezentant al Ministerului Sanatatii si, ca formator, pentru medicii specialisti si primari in cadrul “Programului de studii complementare în vederea obţinerii de atestate pentru medici – Tratamentul infertilităţii cuplului si reproducere umană asistată – fertilizare in vitro”.

Dr. Coricovac este Vicepresedinte al Asociatiei Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata si membra a mai multor societati profesionale din domeniul reproducerii asistate, incluzand Societatea Europeana de Repoducere Umana si Embriologie (ESHRE).

Publicatii relevante:

  • Coricovac A, Raica I, Porumb G, Voinea S, Amza O, Didilescu A, Damian D. Healthy child conceived with the aid of assisted reproduction techniques using sperm cells from the urine of a man with retrograde ejaculation – a case report. J Contemp Clin Pract. 2020;6(2):92-96. doi: 10.18683/jccp.2020.1061
  • Coricovac A., Porumb G., Raica I., Andrei M., Didilescu A., The impact of lifestyle and demographic factors on semen parameters , Medicine in evolution, Nr.4/ 2020
  • Boleac, I., Manuela Neagu, R. Ene, Alina Busan – Pirvoiu, Dorina Codreanu, Anca Coricovac, and B. Marinescu. 2018. “Does endometrial injury improve the outcomes in patients with recurrent implantation failure?”. Journal of Surgical Sciences 5 (3), 125-33. https://doi.org/10.33695/jss.v5i3.225.
  • Coricovac A., Nanu D., Dracea L. Factori de predictie ai succesului in procedurile de reproducere umana asistata. Rev medicala romana. 2015;revista me(37):229-236. https://rmj.com.ro/articles/2015.3/RMR_Nr-3_2015_Art-3.pdf
  • Coricovac A. , Dracea L. Monitoring assisted reproductive tehchnologies – Romanian experience, Acta Medica Transilvanica,Nr. 1/2016