Dr. Anca Coricovac

Dr. Anca Coricovac
Medic primar ginecolog, specialist reproducere asistată

Embriolog senior certificare ESHRE

Sef de lucrari, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti

Doctor in Stiinte Medicale

Master in Managementul Serviciilor de Sanatate


“Sunt un medic care creeaza viata dar care nu as putea sa fiu complet fara valoarea colegilor si fara pasiunea si experienta echipei de embriologi.”
Anca Coricovac

Dr. Coricovac s-a alaturat echipei noastre in anul 2010 si coordoneaza activitatea laboratorului de fertilizare in vitro, in calitate de specialist cu experienta, dupa multi ani de perfectionare in tehnici medicale avansate. A absolvit Universitatea de Medicina in 1998, apoi rezidentiatul in obstetrica -ginecologie. A lucrat timp de 9 ani in Spitalul Clinic “Panait Sarbu” ca specialist obstetrica-ginecologie si embriolog in cadrul Departamentului de Reproducere Umana Asistata si a colaborat, de asemenea, cu mai multe clinici private, inainte de a ni se alatura.

S-a specializat in Austria in embriologie si tehnici reproductive de mare complexitate; a urmat si alte cursuri de perfectionare in Italia, Grecia, Germania, Belgia si Spania in domeniul embriologiei si asigurarii calitatii in laborator. Este acreditata de catre organizatia europeana de certificare a embriologilor (Societatea Europeana de Medicina Reproductiva si Embriologie) si detine titul de Doctor in Medicina, lucrarea sa de doctorat “Impactul factorilor de predictie asupra ratelor de succes in reproducere umana asistata” fiind apreciata ca ghid de bune practici in procedurile de reproducere umana asistata.

Dr. Coricovac efectueaza tehnici complexe de micromanipulare si a obtinut sarcini in cazuri extrem de dificile, cum ar fi ICSI cu spermatozoizi obtinuti prin biopsie testiculara.

Dr. Coricovac desfasoara activitate didactica si academica, experienta castigata de-a lungul anilor implicandu-o in numeroase echipe interdisciplinare din cadrul proiecteler de cercetare nationale sau internationale. A participat la numeroase reuniuni stiintifice nationale si internationale, a sustinut si a publicat, ca autor sau coautor, lucrari stiintifice in reviste de specialitate.

A fost inclusa in grupuri de lucru nationale si internationale pe probleme de cercetare si studii statistice, ca reprezentant al Ministerului Sanatatii si, ca formator, pentru medicii specialisti si primari in cadrul “Programului de studii complementare în vederea obţinerii de atestate pentru medici – Tratamentul infertilităţii cuplului si reproducere umană asistată – fertilizare in vitro”.

Dr. Coricovac este Vicepresedinte al Asociatiei Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata si membra a mai multor societati profesionale din domeniul reproducerii asistate, incluzand Societatea Europeana de Repoducere Umana si Embriologie (ESHRE).