Biol. George Porumb

George Porumb

Embriolog

Biolog Medical Specialist în Embriologie

Doctorand în Științe Biologice


  • Master în Microbiologie aplicată și Imunologie clinică – Facultatea de Biologie, Universitatea din București
  • Licență în Biologie – Facultatea de Biologie, Universitatea din București
  • Curs în tehnici avansate de micromanipulare și genetică- Institut Marquès– Barcelona, Spania
  • Curs de prelucrarea și crioprezervarea țesutului ovarian- ISFP-Bruxelles, Belgia
  • Training în tehnici complexe de extragere chirurgicală a spermatozoizilor – MicroTESE – ProCrea Fertility-Lugano, Elveția
  • Curs de Biopsie Embrionară și Tehnici Avansate de Reproducere umană Asistată- IVF Clinic – Olomouc, Cehia
  • Curs de specializare în tehnici de vitrificare și crioprezervare – IVIValencia, Spania

Biol. George Porumb a absolvit Facultatea de Biologie în cadrul Universității din București și a efectuat studii de supraspecializare în Microbiologie aplicată și Imunologie, în cadrul programului de masterat. În prezent este doctorand în domeniul infertilității masculine în cadrul aceleași universități.

Din anul 2018 se alătura echipei noastre, fiind motivat de dorința de promovare într-un domeniu în care și-a început cercetările încă din timpul facultății. Preocupările sale centrate pe evaluarea gameților umani se concretizează în două lucrări de cercetare: “Structura invelișurilor ovocitare și rolul lor în procesul de fecundare” și „Investigarea corelațiilor dintre diferiți parametri seminali la pacienții investigați pentru infertilitate masculină”, fiecare dintre ele reprezentând o aprofundare la nivel științific a domeniului vast al embriologiei.

Împreună cu echipa de embriologi Gynera, a participat la cazuri complexe de infertilitate, care au avut ca rezultat nașterea primilor copii din Romania concepuți prin tehnici avansate de reproducere umană asistată, într-un caz de ejaculare retrogradă (Healthy child conceived with the aid of assisted reproduction techniques using sperm cells from the urine of a man with retrograde ejaculation) și de globozoospermie totală (Healthy birth in a case of total globozoospermia after intracytoplasmic sperm injection and assisted oocyte activation). Cazurile de succes fiind publicate în 2 reviste recunoscute la nivel internațional.

În calitate de membru al echipei de embriologie Gynera, Biol. George Porumb realizează tehnici avansate de embriologie și micromanipulare, andrologie și controlul calității, fiind preocupat de domeniul criobiologiei și infertilității masculine. Din dorința de cunoaștere, a participat la numeroase congrese naționale și internaționale din sfera embriologie și andrologiei.

Biol. George Porumb este membru al Societății Europene de Reproducere Umană și Embriologie (ESHRE) și al Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR).