Reguli de funcționare

Reguli de funcționare

 

 

 

Actul medical presupune o atmosferă de încredere, discreție și confidențialitate, precum și utilizarea unor echipamente sensibile. De asemenea, se supune unor reglementări specifice, legate de protecția informațiilor și persoanelor, drepturi de acces sau revocare. Pentru a putea desfășura în mod profesionist activitatea medicală și a păstra un ambient adecvat acesteia, este necesară respectarea unor reguli de conduită în spațiile clinicii.

Identificarea corectă a pacienților, partenerilor și probelor biologice este o cerință critică în domeniul reproducerii asistate. Pacienții trebuie să se poată identifica, în toate etapele, cu documente de identitate valide.

Accesul liber al pacienților este permis la parter și etajul 1. În zonele cu acces restricționat, pacienții au acces doar însoțiți de personal.

Telefoanele mobile se mențin închise sau în modul silențios.

Pentru siguranța și protecția pacienților și personalului, precum și a probelor biologice stocate și echipamentelor sensibile, spațiile comune și de cultivare/stocare sunt monitorizate video.

Toate investigațiile și procedurile medicale se efectuează în conformitate cu consimțământul scris, după informare asupra scopului, desfășurării, riscurilor, șanselor de succes și costurilor.

Pentru proceduri care implică reproducerea sau utilizarea embrionilor este necesar acordul scris al ambilor parteneri.

Pacientul are dreptul să fie informat sau să refuze informarea despre diagnostic, prognostic sau starea de sănătate.

De asemenea, poate solicita o a doua opinie medicală.

Rezultatele investigațiilor se interpretează numai în context clinic, de către medicul curant, cu ocazia consultației.

Dosarul medical este un document intern la care are acces personalul autorizat. Având în vedere profilul activității, cu proceduri multiple desfășurate pe perioade îndelungate, raportul medical al examinărilor și intervențiilor se elaborează la finalizarea procedurilor sau pentru colaborări.

Rapoartele medicale și rezultatele analizelor sunt confidențiale. Se eliberează personal sau pot fi descărcate de pe platforma securizată a clinicii, cu ajutorul parolei furnizate.

Pentru a da sau revoca accesul la informații și rapoarte medicale altor persoane (inclusiv partenerului) este necesar consimțământul scris.

Eliberarea copiilor după documente medicale se realizează la solicitare, în termen de 2 zile lucrătoare, conform Ordinului MS 1410/2016.

Datele personale sunt prelucrate de Clinica Gynera, potrivit înregistrării la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu nr. 19963, în scopul exclusiv al desfășurării activităților medicale. Pacienții își pot exercita dreptul la acces, intervenție, opozitie și portabilitate, în condițiile prevăzute de Legea 677/2001 și Regulamentul European 679/2016 printr-o cerere scrisă și datată, trimisă pe adresa Clinicii Gynera.

Mai multe detalii se găsesc pe www.gynera.ro/politica-confidentialitate.

În contextul pandemiei Covid-19, în Clinica Gynera au fost luate măsuri suplimentare de protecție și s-au stabilit reguli adiționale pentru evitarea aglomerării și păstrarea distanței de siguranță în interior. Mai multe detalii se găsesc pe www.gynera.ro/ghid-covid-19.