Noul Sistem de Calitate – Matcher™

Gynera Introduce Noul Sistem de Calitate – Matcher™

Introducere
In Clinica GYNERA dorim sa ne asiguram ca tot ce este implicat in tratamentul dumneavoastra este identificat cu precizie si maxima siguranta.
Aceasta implica etichetarea produselor utilizate cu numele complet, data nasterii si codul dumneavoastra unic de identificare.

 

Verificarea cu martor
Pentru a asigura rigurozitatea , GYNERA utilizeaza un sistem de verificare dubla si confirmare cu martor a tuturor etapelor implicate in tratament. Acesta include:

  1.  Identificarea pacientei cu ocazia recoltarii de ovocite, transferului de embrioni, inseminarii intrauterine 
  2. Etichetarea flaconului de sperma
  3. Unirea spermatozoizilor cu ovocitele
  4. Mutarea zilnica a embrionilor intre placile cu medii de cultura
  5. Etichetarea recipientilor utilizati pentru crioprezervarea embrionilor si spermei si toate celelalte proceduri importante.

 

Ce este Matcher?
Matcher este un sistem avansat de verificare computerizata, recent implementat la GYNERA si primul de acest tip din Romania, care asigura
cel mai inalt standard de siguranta pentru pacient. Sistemul combina etichetarea sofisticata, codificarea prin cod-bara si tehnologia de scanare pentru a furniza o dovada fotografica a faptului ca toate procedurile implicate in ciclul de tratament sunt identificate si combinate in mod corect.
Cu alte cuvinte, toate produsele utilizate in timpul tratamentului (flacoane, placi, tuburi, ace, medii de cultura, catetere) sunt etichetate, scanate, inregistrate in sistem si comparate cu codul de identificare al pacientilor. Sistemul alerteaza imediat, in caz de identificare sau cuplare neadecvata.

 

Veti observa vreo diferenta in tratament?
La inceputul tratamentului veti primi un card de securitate “Patient ID security card” (de marimea unui card de credit). Fotografiile si codul-bara ale acestui card vor fi utilizate pentru a va identifica, atunci cand veniti in clinica. Vor fi utilizate, de asemenea, pentru o dubla verificare a spermei sau embrionilor, atunci cand vi se transfera inapoi, cu ocazia inseminarii sau transferului de embrioni in uter.

card matcher

Ce se intampla daca uitati cardul?
Nu va faceti griji, intotdeauna avem inca un card in dosarul dumneavoastra medical.

card_pos

Cum este utilizat Matcher in laborator?
Chiar daca nu puteti vedea procedurile de identificare si cuplare a probelor in laborator, puteti fi totusi siguri ca toate procedurile efectuate in
cursul tratamentului dumneavoastra vor fi scanate si pastrate in dosarul medical.

card_monitor

Exista riscuri?
Nici unul. Matcher este un sistem pasiv, ceea ce inseamna ca nu interfera in nici un mod cu ciclul de tratament.

 

Mai multe informatii?
Daca doriti mai multe informatii despre Matcher, va rugam sa nu ezitati sa intrebati un membru al echipei GYNERA.

Matcher™ Electronic Witnessing United Kingdom
www.fertilityqms.com