FIV cu Ovocite donate

FIV cu ovocite donate

Programul OvoDon

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate se recomandă atunci când infertilitatea este determinată de calitatea ovocitelor sau rezerva redusă a acestora.

Cele mai frecvente indicații sunt:

  • Vârsta peste 43-44 ani
  • Rezerva de ovocite foarte redusă
  • Menopauza
  • Eșecuri repetate ale FIV cu ovocite proprii, atribuite calității embrionilor
  • Boli genetice transmisibile
Ce opțiuni există?

FIV într-o clinică din străinătate* cu donatoare anonimă 

  • Procedura FIV se efectuează în străinătate, în clinica aleasă
  • În țară se pot asigura servicii pregătitoare și monitorizarea tratamentului
  • Clinicile din străinătate pot avea protocoale de lucru, cerințe, costuri și rezultate diferite.

 

FIV în Clinica Gynera cu ovocite congelate, importate 

Care este șansa de succes cu ovocite donate?

Șansa de implantare a unui embrion în stadiu avansat de evoluție (blastocist) obținut cu ovocit de la o donatoare tânără, este de peste 35-40%. Cum în urma unei donări se obțin de obicei cel puțin 2 embrioni de calitate, șansa totală de succes a procedurii este de peste 60-65%.

 

Dacă se obțin 2 blastociști, se recomandă efectuarea embriotransferului cu un singur embrion, pentru a reduce riscul de sarcină gemelară. Cel de al doilea embrion poate fi congelat, stocat pe o perioadă variabilă și utilizat ulterior pentru embriotransfer.

Care este setul minim de investigații necesare?

Doamna: Frotiu cervical Papanicolau, TSH, Prolactina, ecografie genitală și mamară

 

Domnul: Spermograma

 

Ambii parteneri: HBs Ag, HBc Ac, HCV, HIV, VDRL/TPHA , Grup de sânge, Rh

Ce tratament se face pentru FIV cu ovocite donate?

Primitoarea de ovocite poate face embriotransferul într-un ciclu natural, fără tratament, dacă ovulează regulat.

 

În cele mai multe cazuri, se recomandă un ciclu artificial, care poate fi controlat medicamentos. Acesta constă în administrarea de estrogeni și progesteron în doze care mimează ciclul natural și pregătesc uterul pentru implantare. Tratamentul se menține în primele trei luni de sarcină.

Pot apela la o donatoare cunoscută?

Procedura FIV cu donatoare cunoscută presupune existența unei persoane cunoscute sau rude care să dorească să doneze ovocite în mod voluntar și gratuit, în scopul de a ajuta cuplul primitor.

 

O donatoare trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a putea efectua donarea și să fie de acord cu investigarea, efectuarea tuturor demersurilor legale, stimularea ovariană și prelevarea ovocitelor prin puncție.

Care este numărul minim de ovocite donate care se primesc la o procedură FIV?

Băncile de ovocite recomandă pachete de 7-8 ovocite congelate, pentru a se putea obține 2 blastociști.

 

Unele clinici din străinatate garantează un minim de 6 ovocite donate. În cazul în care nu se recoltează acest număr minim de ovocite, pot exista facilități financiare la o nouă procedură.

Care este contribuția mamei la dezvoltarea copilului, dacă se utilizează ovocite donate?

Studiile recente arată că perioada formării intrauterine influențează mai puternic sănătatea, aptitudinile și dezvoltarea generală a copilului decât predispozițiile genetice. Materialul genetic transmis se poate combina între parteneri în diverse variante, iar ulterior genele sunt programate să devină active sau inactive sub acțiunea factorilor externi, în special intrauterin, când embrionul este sensibil, în curs de formare.

 

Unele caracteristici predominant genetice sunt luate în calcul la alegerea donatoarei.

 

Pentru celelalte,  contribuția perioadei de sarcină, naștere și alăptare la dezvoltarea viitorului copil este mai importantă decât profilul genetic al celulelor reproductive.

 

Legătura afectivă stabilită între mamă și făt în timpul sarcinii este, de asemenea, neprețuită.

Ce trebuie să facem pentru a accesa Programul FIV cu ovocite donate?

Contactați clinica, pentru programare. În cadrul consultației veți beneficia de o evaluare medicală, recomandări personalizate și detalii suplimentare.

 

Programul OvoDon – facilități deosebite pentru donarea de ovocite în cadrul grupului FutureLife, lider european în domeniu. Fără liste de așteptare.

Coordonatorul de program asigură întreaga comunicare între membrii echipei interne și internaționale, obținerea autorizațiilor de la Agenția Națională de Transplant, coordonarea pacienților cu echipa medicală.