Primul copil FIV din România într-un caz de globozoospermie

premieră FIV
Gynera anunță primul copil conceput prin FIV în România folosind tehnici complexe de reproducere asistată, într-un caz cu spermatogeneza aberantă – teratozoospermie severă și globozoospermie totală.

Ce este globozoospermia?

După numeroase realizări și inovații, embriologii și specialiștii clinicii Gynera reușesc imposibilul într-un caz extrem de dificil. Pacienții cu spermatogeneza anormală și cu teratozoospermie severă necesită intervenții și tehnici complexe de reproducere asistată care să faciliteze fertilizarea ovocitului de către spermatozoid.
Globozoospermia totală este o afecțiune foarte rară și severă la bărbați, prin care spermatozoizii sunt complet aberanți și prezintă un cap anormal, de formă rotundă, fără acrozom, responsabil de infertilitate. Acrozomul permite spermatozoizilor să străbată membranele ovocitului, pentru a permite fertilizarea. În lipsa acrozomului acest proces al unirii ADN-ului matern cu cel patern nu poate avea loc natural.

Tehnicile complexe utilizate

Cu ajutorul tehnicilor complexe de laborator și cu ajutorul și dedicarea echipei de embriologi, s-a realizat selectația spermatozoizilor pacientului prin tehnica ZyMOT prin care s-au selectat spermatozoizii cu cel mai mic grad de fragmentare a ADN-ului. Ulterior s-a folosit tehnica ICSI prin care s-a injectat fiecare ovocit cu câte un spermatozoid, iar după injectare s-a realizat activarea ovocitele cu calciu ionophore.  În acest mod, specialistii au putut realiza fertilizarea și activarea ovocitelor in vitro. S-au obținut doi embrioni viabili, unul dintre ei fiind implantat cu succes și a dus la nașterea unui copil sănătos.

Acest caz extrem de rar și dificil aduce speranțe miilor de bărbați care se luptă cu infertilitatea de cauză masculină, care ar putea să-și împlinească cel mai mare vis, acela de a avea propriul copil. Cu ajutorul unei echipe recunoscute pentru pionierat și performanțe spectaculoase, se pot găsi soluții în cele mai atipice sau dificile situații.

Alte premiere Gynera

Clinica Gynera, lider în domeniul reproducerii asistate, este specializată în tehnici avansate de investigare și tratament al infertilității. Cu o rată de succes excepțională, numeroase premii naționale și internaționale și cei mai mulți copii din țară concepuți prin fertilizare in vitro (FIV), Gynera își continuă misiunea de a ajuta cuplurile să devină părinți.
Evoluția Clinicii Gynera este marcată de numeroase inovații și realizări, începând cu primul copil din România născut din blastocist vitrificat în 2007, primul copil FIV conceput din spermatozoizi recuperați din urină după ejaculare retrogradă și terminând cu cel mai recent premiu “Best practice in vitrification” acordat în 2022 de dezvoltatorul japonez Kitazato al tehnicii vitrificării – cea mai perfomantă tehnică de crioconservare de celule, embrioni și țesuturi umane din lume.

Alătură-te nouă, să continuăm să scriem împreună minuni!

 

Articol realizat de:

Embr. Iulia Raica – Embriolog ESHRE, Master inginerie genetică,

Embr. George Porumb – Embriolog, Master microbiologie, imunologie

Dr. Anca Coricovac – Embriolog ESHRE, Medic primar ginecolog cu specializare FIV

 

Case Report –  publicat în Romanian Journal of Morphology & Embryology 2022:

Healthy birth in a case of total globozoospermia after intracytoplasmic sperm injection and assisted oocyte activation

Alte articole relevante publicate de aceeași autori:

Healthy child conceived with the aid of assisted reproduction techniques using sperm cells from the urine of a man with retrograde ejaculation – a case report

The impact of lifestyle and demographic factors on semen parameters

Lasa un comentariu