Copil conceput prin FIV după procesarea urinei unui bărbat operat

O nouă premieră națională!

După un lung șir de realizări și inovații, specialiștii Clinicii Gynera reușesc imposibilul într-un nou caz dificil. Fertilizarea in vitro s-a efectuat cu ovocitele femeii și spermatozoizi obținuți din urina partenerului său. După o intervenție la nivelul prostatei, pacientul nu a mai putut elimina spermatozoizi în spermă, dar spermatozoizii săi au putut fi găsiți, cu dificultate, în urină. 

Cu ajutorul tratamentului prescris de specialistul urolog,  mediul urinar a fost modificat, pentru a crea condiții de viabilitate spermatozoizilor. În acest mod, echipa de embriologi a putut identifica și utiliza câțiva spermatozoizi pentru fertilizarea ovocitelor in vitro. S-au obținut mai mulți embrioni viabili, unul dintre ei fiind implantat cu succes.

Deși nu este o situație singulară și s-a mai reușit în clinică obținerea de embrioni viabili după procesarea urinei, nașterea unui copil sănătos a fost prilejul publicării acestui caz special într-o publicație științifică recunoscută. Efortul echipei multidisciplinare formate din specialistul în reproducere asistată, urolog, embriologi și tot personalul de suport, ne-a adus satisfacția nașterii unui copil mult dorit, în situații pe care cei mai mulți nu și le imaginează posibile.

Acest caz aduce speranțe miilor de bărbați diagnosticați cu azoospermie (absența spermatozoizilor în spermă) care ar putea să-și împlinească dorința de a avea copii.

Cu ajutorul unei echipe recunoscute pentru pionierat și performanțe spectaculoase, se pot găsi soluții în cele mai atipice sau dificile situații. 

Intervențiile în sfera genitală, în special asupra prostatei, pot produce așa-numita ejaculare retrogradă, când bărbatul elimină lichidul seminal și spermatozoizii în direcția greșită. O parte dintre spermatozoizi pot fi recuperați din urină și, în condiții speciale, utilizați în reproducere.

Clinica Gynera, lider în domeniul reproducerii asistate, este specializată în tehnici avansate de investigare și tratament al infertilității. Cu o rată de succes excepțională, numeroase premii naționale și internaționale și cei mai mulți copii din țară concepuți prin fertilizare in vitro (FIV), Gynera își continuă misiunea de a ajuta cuplurile să devină părinți.

Evoluția Clinicii Gynera este marcată de numeroase inovații și realizări, începând cu primul copil din România născut din blastocist vitrificat în 2007 și terminând cu cel mai recent premiu “Best practice in vitrification” acordat în 2021 de dezvoltatorul japonez al celei mai perfomante tehnici de crioconservare din lume.

Pentru fiecare problemă, există o soluție.

Soluția infertilității este Clinica Gynera!

www.gynera.ro
cel mai bun program congelare vitrificare embrioni și ovocite

Lasa un comentariu