CVC Capital – investiție în FutureLife

Fondul de investiții CVC Capital Partners investește în FutureLife, lider european în servicii de reproducere asistată, prezent în România prin Clinica Gynera

CVC Capital Partners, companie de investiții private cu active de peste 125 miliarde de dolari, intră în domeniul medicinei reproductive și geneticii, devenind coacționar FutureLife, împreună cu Hartenberg Capital. Prezent și în România prin Clinica Gynera București, grupul FutureLife este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii de reproducere asistată. Clinica Gynera și domeniul fertilității în România capătă astfel acces la cele mai avansate tehnologii ale momentului, fonduri generoase, know-how și management de înaltă performanță.

Prin participarea CVC în FutureLife se așteaptă o accelerare marcantă a dezvoltării și expansiunii grupului și dobândirea rapidă a unei anverguri globale, alături de îmbunătățirea în ritm alert a digitalizării, eficienței și experienței pacienților.

“Noile abordări din industria medicală, bazate pe inteligență artificială și robotizare, instrumente accesibile giganților globali precum CVC, vin să contribuie la atingerea obiectivului FutureLife, de a deveni cea mai mare și performantă platformă din domeniul reproducerii asistate la nivel mondial”, a declarat  Dr. Laura Dracea, CEO Clinica Gynera.

Modelul de parteneriat din interiorul FutureLife este bazat pe păstrarea autonomiei, particularităților regionale și personalizarea tratamentelor, iar colaborarea are ca scop identificarea celor mai bune practici medicale și armonizarea în cadrul grupului, pentru ca fiecare membru să își atingă potențialul maxim.

FutureLife a intrat pe piața din România în 2019 prin preluarea unui pachet majoritar în Clinica Gynera București, lider local în domeniu, cu experiență de 15 ani pe piața medicinei reproductive.

Gynera este prima clinică din țară specializată și dedicată integral reproducerii asistate. În prezent, aceasta domină piața serviciilor de sănătate reproductivă românească, prin rate de succes semnificativ mai mari decât media europeană, număr de proceduri medicale, premiere naționale și inovație. 

Performanța medicală excepțională și creșterea constantă au atras investiția FutureLife în 2019, făcând din Gynera un membru activ cu reală deschidere europeană. 

În acest an, Clinica Gynera investește peste 1 milion de euro în noul centru integrat de reproducere asistată, situat în cea mai dinamică zonă a capitalei. Centrul va beneficia de tehnologie și facilități deosebite pentru pacienți, echipă multidisciplinară și programe complexe de parteneriat, realizate cu sprijinul și expertiza internațională a grupului FutureLife și noului partener, CVC. 

Domeniul serviciilor de reproducere asistată în România

Domeniul medicinei reproductive este în continuă dezvoltare în România, pe fondul scăderii demografice, problemelor de fertilitate și implicării active a grupurilor de pacienți. Cu aproximativ 6.000 cicluri de tratament anual, România este încă departe de nivelul atins în alte țări europene sau de potențialul domeniului. În ultimii ani, alături de Programul Național FIV/ET care decontează proceduri de Fertilizare in vitro pentru un număr limitat de pacienți anual, o serie de primării și autorități locale au introdus programe și vouchere pentru proceduri, în scopul sprijinirii familiei în comunitate.

 

În acest parteneriat, Hartenberg a fost consiliat de EY, L.E.K. și Eversheds, iar CVC de către PwC și White&Case. 

 

Despre Clinica Gynera

Prezentă pe piața din România din 2007, Clinica Gynera a contribuit la nașterea celor mai mulți copii din țară concepuți prin Fertilizare in vitro și dezvoltarea domeniului reproducerii asistate, prin introducerea în premieră a unor tehnologii noi. Recunoașterea națională și internațională confirmată prin numeroase premii, reputația solidă și abordarea centrată pe pacient au dus la o dezvoltare rapidă și menținerea de peste un deceniu a poziției de lider în medicina reproductivă din România.

Mai multe despre Clinica Gynera pe www.gynera.ro 

Despre FutureLife

FutureLife este unul din cei mai mari și dinamici furnizori de servicii medicale din domeniul reproducerii asistate, cu prezență în 8 țări europene. Realizează peste 39.000 cicluri de Fertilizare in vitro anual și acoperă o gamă extinsă de servicii conexe, incluzând genetică avansată, programe de donare de celule reproductive și embrioni, transport internațional specializat.

Acționarul majoritar FutureLife este Hartenberg Holding, companie cu investiții de aproximativ 200 milioane Euro. 

Mai multe despre FutureLife pe www.futurelife.cz/en/home/

Despre Hartenberg

Hartenberg este o companie de investiții concentrată pe implicare pe termen lung în special în zona central-europeană. Dispune de active în domenii variate, comercial, medical, imobiliar. Valoarea portofoliului său depășește în prezent 500 milioane Euro, iar numărul angajaților, peste 4.500.

Mai multe despre Hartenberg pe www.hartenbergcapital.com

Despre CVC

CVC este una dintre cele mai importante companii de investiții private la nivel global, cu o rețea de 25 de birouri în Europa, SUA, Asia și active de peste 125 miliarde dolari.

Fondurile administrate sau consiliate de CVC sunt investite în peste 100 companii la nivel global, cu cifre de afaceri de peste 100 miliarde dolari și peste 450.000 angajați.

Mai multe despre CVC pe www.cvc.com 

Lasa un comentariu