Best Practice in Vitrification 2021 & 2022

 

Cel mai performant program de vitrificare și recunoașterea contribuției aduse în domeniul reproducerii

Suntem onorați să primim recunoașterea realizarilor noastre de la Kitazato, dezvoltatorul celei mai performante metode de vitrificare (congelare) a blastociștilor și ovocitelor, atât în 2021 cât și în 2022.

Programul de crioprezervare a blastociștilor prin tehnica vitrificării a fost introdus cu succes în Clinica Gynera în 2007, fiind unul dintre primele din lume și primul din România. Primul copil din țară conceput din blastocist vitrificat și ulterior primele vitrificări de ovocite sunt, de asemenea, realizări cu care ne mândrim.

Inovația a fost urmată de perfecționarea metodei astfel încât, în prezent avem unul dintre cele mai performante programe de vitrificare din lume, bazate pe tehnica dezvoltată de Kitazato în Japonia.

Vitrificarea este o metodă de congelare rapidă. După deshidratarea blastocistului și înlocuirea apei celulare cu medii crioprotectoare, embrionul este introdus într-o paietă și înghețat rapid până la – 196°C. Stocarea paietelor se face în azot lichid și este monitorizată permanent pentru a se asigura temperatura optimă.

În Clinica Gynera, peste 95% dintre blastociști își reiau evoluția după crioconservarea prin vitrificare. Ratele de implantare ale blastociștilor congelați sunt, de asemenea, excepționale; peste 50% dintre aceștia se implantează și determină sarcini clinice.

Programul de crioconservare a ovocitelor s-a dezvoltat rapid după apariția vitrificării, ovocitele având o rată de supraviețuire la congelare mult mai bună după această tehnică, în comparație cu congelarea clasică.

În prezent, vitrificarea ovocitelor se utilizează cu succes atât în prezervarea fertilității, la femei care doresc să își păstreze ovocitele pe termen lung, cât și în programele de donare de ovocite.

Suntem mândri că rezultatele excepționale obținute în congelările de blastociști și ovocite au fost recunoscute la nivel internațional, de către cei care au dezvoltat și perfecționat această tehnologie.

Dar nicio tehnică, oricât de performantă, nu este suficientă fără priceperea, manualitatea și experiența embriologului.

Felicităm echipa de embriologi pentru rezultatele remarcabile!

cel mai bun program congelare vitrificare embrioni și ovocite

Lasa un comentariu