fbpx

Noutati

Un workshop fascinant sustinut de REI Center cu echipa Gynera despre mecanismele ascunse ale emotiilor si controlului mental

Un workshop fascinant sustinut de REI Center cu echipa Gynera despre mecanismele ascunse ale emotiilor si controlului mental
Comments Off on Un workshop fascinant sustinut de REI Center cu echipa Gynera despre mecanismele ascunse ale emotiilor si controlului mental

Ne confruntam zilnic cu stiinta si emotii, tehnologie si miracole, certitudini si necunoscute. Un amalgam de trairi ale celor care vin cu speranta catre noi ne solicita nu numai abilitatile medicale, dar si capacitatea de a intelege si a impartasi emotii si asteptari.

Mecanismele profunde ale constientului si subconstientului ne preocupa in aceeasi masura ca si mecanismele fiziologice ale corpului uman. Intelegandu-le mai bine, putem ajuta mai mult, pe toate planurile si cu mai mare eficienta. Nu in ultimul rand, ne putem gestiona mai bine noua insine energia si resursele interioare atat de des solicitate la maxim.

Vineri seara, pe 25 Iulie 2014, am avut ocazia sa patrundem in tainele mintii si spiritului, cu ocazia workshopului organizat de REI Center pentru echipa Gynera.

O incursiune fascinanta in interiorul nostru, care ne face sa ne dorim sa continuam.

O experienta incredibila pentru noi, pe care o vom aplica si transmite si pacientilor nostri.

O combinatie de trairi noi, impartasite de Dr. Roxana Macrin, medic, psiholog si trainer, in impresiile ce urmeaza:

Am pornit acest proiect de workshopuri pentru medici specialisti in obstetrica-ginecologie dupa ce, in cei aproape 5 ani in care am dezvoltat Departamentul de terapie pentru infertilitate si alti 4 de conducere a reprezentantei bancii Cryo-Save, am avut ocazia sa vorbesc cu multi medici si viitoare mamici.

Dorinta de a avea un copil schimba, de cele mai multe ori din radacini, viata viitorilor parinti. Atatea lucruri noi, atatea responsabilitati si, mai ales, atatea situatii pe care nu le pot controla… Grijile se inmultesc, la fel ca si orele in care dorm inconfortabil sau deloc. Oboseala si stresul, presiunea rezultatului unui tratament sau a unor investigatii imping pacientii spre stari extreme.

Pierderea unei sarcini este cotata de Asociatia Europeana de Psihologie pe locul 4 in fruntea celor mai mari traume psihologice, dupa moartea unui copil, a unui parinte, pe locul 3 aflandu-se divortul. Psihologii apreciaza ca recuperarea psihologica dureaza in jur de 6 luni. Dar cine are 6 luni? Aproape imediat dupa drama pierderii unei sarcini reincep investigatiile si tratamentele, in vederea unei noi incercari cu tehnici de fertilizare.

Depresiei pierderii i se adauga acum solicitarea unei noi incercari, noi bani cheltuiti si, mai ales, suprapunerea posibilitatii unei noi pierderi. Presiunea la care sunt supusi medicii si embriologii pentru rezultate pozitive este imensa. Am lucrat atatia ani intre ei, incat cunosc din ambele parti trairile fiecaruia. Astfel, am inteles ca ei, medicii, ar trebui sa aiba experienta unui workshop destinat clientilor lor. Sunt oameni care daruiesc mult! Mult prea mult!

Am vazut echipa de la Gynera in timpul cursului, franti de oboseala dupa o saptamana si o zi de vineri epuizante, dar cu dorinta si vointa de a invata ceva nou, de a intelege si a experimenta puncte de vedere poate necunoscute pentru ei. Ma uitam la ei cu sentimente amestecate de compasiune si de admiratie. Le explicam mecanismele psihologice de gandire si reactie ale unui pacient. Le exemplificam ce putem face pentru clientii nostri: cum ii putem consilia si reechilibra pentru a putea face fata investigatiilor, tratamentelor, unei eventuale pierderi sau, in cazul fericit, ce sprijin pot avea din momentul confirmarii sarcinii. La sfarsitul cursului erau mirati, bucurosi si somnorosi. Frumoasa combinatie! Important este ca le-a placut si ca mai vor..” marturiseste Dr. Roxana Macrin