fbpx

Campania Fertility Friday s-a incheiat!

In perioada 15.03.2013 si 31.12.2015, peste 400 de pacienti au beneficiat de screening pentru fertilitate in Clinica Gynera, in cadrul campaniei Fertility Friday.

Evaluarea a constat in:

Femei

Testul AMH     Evaluarea rezervei ovariene de celule reproductive (“Varsta biologica a ovarelor”)

Barbati

Spermograma          Evaluarea numarului si calitatii celulelor reproductive masculine

Alaturi de efectuarea analizei, pacientii au beneficiat de interpretare specializata, precum si de consiliere pentru adaptarea stilului de viata, prezervarea fertilitatii sau tratament.

In cadrul acestei campanii, un numar ingrijorator de femei au fost depistate cu rezerva ovariana scazuta (perioada de tranzitie catre menopauza), la varste foarte tinere, uneori sub 30 de ani.

In curand … primele rezultate ale campaniei.

De ce ne-am îngrijorat:

Clinica Gynera a realizat un studiu pe un număr de peste 500 de proceduri FIV efectuate în ultimii 2 ani, studiu ce a fost prezentat la o manifestare științifică internațională în Februarie 2013. Principalele concluzii ale studiului sunt:

  • Una din trei femei care au efectuat FIV în ultimii 2 ani în clinică are o rezervă ovariană foarte redusă (o imbatranire prematura a ovarelor); vârsta medie a acestora a fost de 36 ani.
  • Rata de succes a procedurii FIV este semnificativ mai scăzută în cazul acestor cupluri; în plus, peste 37 ani șansa de succes este redusă la mai puțin de jumătate față de cazurile sub 37 ani.
  • Jumătate din cazurile de infertilitate au o componentă masculină; în marea majoritate a cazurilor, infertilitatea masculină a avut cauze necunoscute și s-a descoperit cu ocazia analizei spermei.
  • Numărul femeilor tinere cu îmbătrânire prematură a ovarelor sau menopauză precoce a crescut îngrijorător în ultimii ani. Cele mai tinere cazuri din Clinica Gynera sunt femei intrate la menopauză la 22-25 ani.

Astfel, am hotărât să tragem un semnal de alarmă asupra acestei probleme apărute și să invităm femeile și bărbații să-și PROTEJEZE FERTILITATEA!

FERTILITY FRIDAY!

Fertility Friday este o campanie dedicată femeilor și bărbaților care nu au probleme cunoscute de fertilitate, dar vor să își testeze potențialul fertil și să ia măsuri preventive adecvate.

Cunoasterea consecintelor stilului nostru de viata ne permite sa facem alegeri corecte si sa decidem intelept. Putem sa ne protejam astfel fertilitatea pe termen lung!

Aflarea din timp a problemelor cu care ne confruntam, duce la o rezolvare mai rapidă a lor. Însă trebuie cunoscut faptul că dacă Celelalte probleme sunt tratabile, epuizarea celulelor reproductive NU!

Clinica Gynera oferă femeilor și bărbaților posibilitatea efectuării unui test de fertilitate, în fiecare vineri beneficiind de o reducere de 50%.

Testul de fertilitate se realizează astfel:

Pentru femei

Test AMH + raport personalizat de evaluare a rezultatului

Testul AMH (Anti-Mullerian Hormone):

  • Se recolteaza din sange, in orice zi a ciclului menstrual
  • Nu necesita restrictii alimentare sau de alt tip inainte de recoltare

Valoarea acestui hormon este corelata cu rezerva de ovule (celule reproductive) ramase in ovare, cu potentialul de fertilitate si cu varsta intrarii la menopauza.

Cost Clinica Gynera: 340 RON
Reducere 50 % = 170 RON Pachetul

Pentru bărbați

Spermograma (Evaluarea unei probe de sperma) se recolteaza la clinica sau la domiciliu, dupa o perioada de repaus sexual cuprinsa intre 2 si 5 zile. Flaconul pentru recoltare se furnizeaza de catre clinica sau este disponibil in farmacii (urocultor). Pentru mai multe detalii accesati aici.

Spermogramă = 100 RON, include interpretare si recomandari

Reducere 50% = 50 RON

Programarea pentru testare se poate face telefonic sau online.

Raportul medical pentru ambele tipuri de analize va fi elaborat de un specialist in fertilitate si va contine interpretare, recomandari personalizate si un material informativ legat de influenta stilului de viata asupra fertilitatii. Poate fi discutat personal, la o consultatie gratuita sau poate fi trimis prin email.

Ce soluții sunt ?

  1. Adaptarea stilului de viata pentru a proteja cat mai bine fertilitatea.
  2. Crioprezervarea de ovule (tehnică foarte recent introdusă în țară anul trecut de clinica noastră) și crioprezervarea de spermă pentru perioade de ani de zile.
  3. Planificarea întemeierii unei familii în cunoștință de cauză, în funcție și de potențialul fertil.
  4. Completarea investigatiilor si luarea masurilor adecvate de tratament, in cazul unui test anormal.

In situatia unui rezultat cu risc, asiguram completarea cu investigatii suplimentare si consiliere specializata, pentru a afla optiunile si a alege solutiile potrivite fiecaruia.